ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΑΧΝΩΝ

Οι απολυμάνσεις χώρων από αράχνες αποτελεί μία εξειδικευμένη εφαρμογή από έμπειρους τεχνικούς της ΥΓΕΙΑΝΤΙΚΗΣ

2310 775 985

ΑΡΑΧΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η αράχνη είναι παράσιτο που ανήκει στα Αρθρόποδα και δεν είναι έντομο.  Η αράχνη αναπνέει με ένα είδος αρχαίων-για τα αρθρόποδα- πνευμόνων, που λέγονται «πνεύμονες βιβλία». Ανήκουν στην κλάση των Αραχνιδών και δεν έχουν φτερά.Το μέγεθος των αραχνών ποικίλει αναλόγως του είδους, μπορεί να ξεκινάει από 1mm – 100mm (υπάρχουν είδη αραχνών, οι οποίες μαζί με το μήκος των ποδιών τους, ξεπερνούν τα 30 εκ.) . Το σώμα τους χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλία, φέρουν 4 ζευγάρια ποδιών και συνήθως έχουν 8 μάτια. Το σώμα των αραχνών καλύπτεται από τρίχες και όταν νιώσουν απειλή ξύνουν με τα πίσω πόδια τους τις τρίχες για να αμυνθούν. Διαθέτουν κλωστικές θηλές με τις οποίες δημιουργούν τις μεταξένιες ίνες που χρησιμοποιούν για την κατασκευή του ιστού και για τη δημιουργία κουκουλιών όπου εναποθέτουν τα αυγά τους. Υπάρχει τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων στο σώμα τους, το οποίο σχετίζεται κυρίως με το περιβάλλον στο οποίο διαβιούν. Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 40.000 είδη, στην Ελλάδα είναι καταγεγραμμένα 810 διαφορετικά είδη. Οι αράχνες, όντας σαρκοφάγες, τρέφονται κυρίως με έντομα, με άλλες αράχνες, με σαρανταποδαρούσες , καθώς και άλλα μυριάποδα. Παρόλ’ αυτά,λίγα είδη είναι εξειδικευμένα αρπακτικά. Μερικές κυνηγούν πλησιάζοντας τη λεία που συναντούν τυχαία. Άλλες χρησιμοποιούν νήματα για να συλλάβουν το θύμα τους.

Οι αράχνες ακολουθούν 3 στάδια κύκλου ζωής : αυγό, νύμφη και ενήλικο. Η θηλυκή αράχνη μετά το ζευγάρωμα υφαίνει το κουκούλι στο οποίο και εναποθέτει τα γονιμοποιημένα αυγά της. Εφόσον εκκολαπτούν οι νεαρές πλέον αράχνες (νύμφες) θα εγκαταλείψουν το κουκούλι, και θα διασκορπιστούν στον περιβάλλοντα χώρο. Οι νεαρές αράχνες αλλάζουν τον εξωσκελετό τους 5 – 10 φορές μέχρι την ενηλικίωσή τους. Η διάρκεια ζωής τους ποικίλει αναλόγως του είδους τους και στα περισσότερα είδη κυμαίνεται περίπου στα 2 χρόνια.

Συνήθως εντοπίζονται σε σκοτεινές και ήσυχες περιοχές του σπιτιού. Παρόλα αυτά σε πολλές περιπτώσεις κάνουν την εμφάνισή τους σε μέρη του σπιτιού με έντονη δραστηριότητα των ανθρώπων και ειδικά σε ψηλές και γωνιακές περιοχές

ΑΡΑΧΝΕΣ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η εταιρεία μας ΥΓΕΙΑΝΤΙΚΗ  εξειδικεύετε με το έμπειρο προσωπικό της και τις ειδικές εφαρμογές ανά περίπτωση .Μια μέθοδος της απεντόμωσης είναι ο ελεγχόμενος υπολειμματικός ψεκασμός καθώς επίσης και ο έλεγχος παρασίτων που πραγματοποιείται για την αντιμετώπιση βαδιστικών ή ιπτάμενων εντόμων και συνίσταται στην ομοιόμορφη διαβροχή των επιφανειών με κατάλληλα υψηλής ποιότητας βιοκτόνα σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Η καταπολέμηση γίνεται με υπολειμματικούς ψεκασμούς. Κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται σε αποθήκες, εξοχικά σπίτια, υπόγεια. Το καλύτερο εντομοκτόνο για αράχνες είναι οι πυρεθρίνες. Βιολογικό φάρμακο για αράχνες δεν υπάρχει, αυτό που μπορεί να κάνουμε είναι η φυσική καταστροφή αυτών.

Στην Ελλάδα γενικά οι περισσότερες είναι ακίνδυνες Για το τσίμπημα της υπάρχει μικρή πιθανότητα για δερματική έλκωση με εξάνθημα το οποίο σπανίως αν μολυνθεί πολύ ίσως πάρει αρκετό καιρό για επούλωση. Οι αράχνες μεγάλου μεγέθους όπως ιστού χοάνης, ομόκεντρων ιστών - πηδητικές και πολλές δεν είναι επικίνδυνες βέβαια δεν τις πιάνουμε γιατί οι αράχνες έχουν δηλητήριο και μπορεί να κάνει ότι ένα κουνούπι μέχρι μια σφήκα.

Πλήρης αποφυγή αραχνών σε σπίτια δεν γίνεται να υπάρξει γιατί το καλοκαίρι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός έχουν προσαρμοστεί σε χώρους οικίας γιατί ξέρουν ότι θα βρούν ζέστη υγρασία και έντομα για να τραφούν. Το κλειδί για να μην τις έχουμε είναι απλά τακτική καθαριότητα. Απομακρύνετε με σκούπα τους ιστούς αράχνης που σχηματίζονται. Αποφύγετε να αφήνετε αναμμένα τα εξωτερικά φώτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα καθώς αυτό θα προσελκύσει τα ιπτάμενα έντομα, τα οποία με τη σειρά τους προσελκύουν τις αράχνες.